Nigellas Cheesecake med körsbär
125 g digestivekex
75 g mjukt smör
300 g cream cheese
0.75 dl florsocker (60 g)
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk citronsaft
2.5 dl vispgrädde
1 burk inlagda körsbär
1. Kör kexen i matberedaren tills de är smuliga, lägg i smöret och kör tills det blandats.
2. Pressa ut blandningen i en 20 cm stor springform, pressa upp lite efter sidorna så att det bildas en kant.
3. Vispa samman cream cheese, florsocker, vaniljsocker och citronsaft tills det är slätt.
4. Vispa grädden lätt och vänd sedan ner den i cream cheese-smeten.
5. Häll upp smeten i formen och släta ut den med en gummiskrapa. Ställ kakan i kylskåpet i 3 timmar eller över natten.
6. När kakan ska serveras tar du ut den ur formen och garnerar med körsbären.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar