tisdag 2 oktober 2012

Nigellas Cheesecake med körsbär

Jag hade för ett tag sedan en intressant diskussion med en kompis om det fanns cheesecake som inte varken ska vara i frysen eller i ugnen. Han sa att han hade gjort en som bara skulle vara i kylen. Det var  några år sen så han mindes inte helt säkert. Jag trodde inte att det fanns sådana. Nu har hittat ett recept av Nigella Lawson på en Cheesecake som bara ska vara i kylen! Gud vad kul! Den måste jag testa göra snart...

Nigellas Cheesecake med körsbär
125 g digestivekex 
75 g mjukt smör 
300 g cream cheese 
0.75 dl florsocker (60 g) 
1 tsk vaniljsocker 
0.5 tsk citronsaft 
2.5 dl vispgrädde 
1 burk inlagda körsbär 

1. Kör kexen i matberedaren tills de är smuliga, lägg i smöret och kör tills det blandats.
2. Pressa ut blandningen i en 20 cm stor springform, pressa upp lite efter sidorna så att det bildas en kant.
3. Vispa samman cream cheese, florsocker, vaniljsocker och citronsaft tills det är slätt.
4. Vispa grädden lätt och vänd sedan ner den i cream cheese-smeten.
5. Häll upp smeten i formen och släta ut den med en gummiskrapa. Ställ kakan i kylskåpet i 3 timmar eller över natten.
6. När kakan ska serveras tar du ut den ur formen och garnerar med körsbären.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar