söndag 13 november 2011

Gröna drinken

Oftast börjar jag dagen med någon typ av smoothie, juice eller drink. Den senaste veckan har den gröna drinken varit obligatorisk :) Jag riktigt känner hur glad min kropp blir av denna livsgivande blandning!
GRÖNA DRINKEN
2 msk vetegräspulver
1-2 tsk nässelpulver
2,5 dl vatten
Blanda och drick!

Vetegräset utgörs till ca 70 % av klorofyll. Vetenskapliga studier har visat att klorofyllet hämmar tillväxt av dåliga bakterier och används ofta alternativa behandlingar mot exempelvis cancer och tungmetallförgiftning. Dessutom innehåller vetegräs 20 aminosyror, många enzymer som är svåra att finna någon annanstans, 90 av 102 befintliga mineraler, vitaminer och andra viktiga näringsämnen. Det är ett superbra tillskott för alla som vill gå ner i vikt, för ett träningsintensivt liv och för alla som vill bygga och upprätthålla ett starkt immunförsvar.
Och visste du förresten att klorofyllet i sin kemiska struktur nästan är en exakt kopia av hemoglobinet i blodet?

Nässelpulver: Ett uttryck man kan höra lite då och då i örtmedicinska sammanhang är: ”När allt annat misslyckas, använd nässla”. Här är en liten inkomplett lista på vad nässla traditionellt har används mot: diarré, dysenteri, hemorrojder, feber, tarmsjukdomar, eksem, magsår, halsåkommor, urinvägsinfektioner och reumatiska besvär. Till nässlans övriga välgörande egenskaper hör att den avsevärt dämpar sveda när man just bränner sig på en brännässla! Blanda pulver med vatten och applicera. Mycket rik på vitamin A, C och D samt järn, mangan, kalium och kalcium...

Finns att beställa på: www.ravarubutiken.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar