lördag 4 februari 2012

Nigellas chokladmuffins

Nigella's muffins

2 msk kakao
2 msk kokande vatten
75 g socker
50 g muscovadosocker
125 g mjöl
3 g bakpulver
2 stora ägg
125 g smör, rumstemperatur
1 tsk vaniljextrakt (eller 1 msk vaniljsocker)
1-2 msk mjölk

Värm ugnen till 200°C. Blanda kakao med kokande vatten till en smet, ställ åt sidan.

Blanda socker, mjöl, ägg, vanilj och smör i matberedaren och kör några sekunder. Skrapa sidorna, tillsätt kakaoblandningen och kör igen. Ha maskinen på och droppa i mjölk tills det är en ganska mjuk smet.

Klicka i smeten i muffinsformar i en muffinsplåt och baka i ca 15 minuter tills de inte är kladdiga inuti.

Ta ut dem och låt svalna. Gör frostingen:


Frosting:

100 g philadelphia ost
60 g smör
5 dl florsocker
2 msk kakao
ca 1 tsk apelsinzest

Vispa allt till en smet, spritsa eller bred ut på varje muffins.

Avsluta med lite chokladströssel på toppen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar