måndag 12 december 2011

Annas strösselkaka


Kakan
2 tsk no egg
4 msk vatten
3 dl råströsocker
2 dl sojamjölk
4 dl vetemjöl
3,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljextrakt
4 msk kakao
140 g smör

Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret.
Vispa ihop no eggs, vatten och socker.
Tillsätt soja mjölken.
Blanda de torra ingredienserna i en egen skål och häll de sedan i smeten.
Vispa allt och häll i smöret.
Smöra en långpanna eller form. stl 24 x 36 cm.
Häll i smeten i långpannan och in i ugnen i mitten.
Grädda 10 min.

Glasyren
2 dl råflorsocker
0.5 tsk vaniljextrakt
2 msk kakao
3 msk smör
25 g mörkchoklad
2 msk superstarkt kallt kaffe

Smält smöret och chokladen försiktigt i panna.
Blanda samman de torra ingredienserna.
Tillsätt kaffet och det smälta smöret och chokladen.
Blanda och bred glasyren över den ljumna kakan.
Strö över strössel eller kokos.

Låt svalna och skär i bitar.

Supergod till kaffet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar