onsdag 30 november 2011

Baka baka...

Mjuk pepparkaka
2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
75 g smör
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskryddor
ströbröd
smör

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker i en bunke. Smält smöret och blanda med mjölken. Häll blandningen i bunken och rör om. Tillsätt bakpulver, kryddor och mjöl. Blanda ordentligt. Smörj och bröa en form 1,5 liter. Häll smeten i formen. Grädda i mitten ca 20 - 40 min beroende på formens storlek. Stjälp upp kakan.

Mörk chokladglasyr
1 1/2 dl florsocker
1 1/2 msk kakao
3 msk smält smör
50 g mörk choklad
lite vatten

Blanda socker och kakao. Smält smör och mörkchoklad. Blanda samman allt och tillsätt lite vatten om det behövs. Bred glasyren över kakan.
Klart!



2 kommentarer:

  1. Vad duktig Du är Anna! Du slår snart alla på fingrarna vad gäller bakning.
    Kram på Dig!

    SvaraRadera
  2. Jag har iallafall kul :) Kramar tillbaka!

    SvaraRadera