2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
75 g smör
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskryddor
ströbröd
smör
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker i en bunke. Smält smöret och blanda med mjölken. Häll blandningen i bunken och rör om. Tillsätt bakpulver, kryddor och mjöl. Blanda ordentligt. Smörj och bröa en form 1,5 liter. Häll smeten i formen. Grädda i mitten ca 20 - 40 min beroende på formens storlek. Stjälp upp kakan.
Mörk chokladglasyr
1 1/2 dl florsocker
1 1/2 msk kakao
3 msk smält smör
50 g mörk choklad
lite vatten
Blanda socker och kakao. Smält smör och mörkchoklad. Blanda samman allt och tillsätt lite vatten om det behövs. Bred glasyren över kakan.
Klart!
Vad duktig Du är Anna! Du slår snart alla på fingrarna vad gäller bakning.
SvaraRaderaKram på Dig!
Jag har iallafall kul :) Kramar tillbaka!
SvaraRadera